cs.16 w7/w8 açılmama sorunu çözümü

rklm

24 Mayıs 2016 Salı

Counter-Strike Rehber/Çözüm


Giriş
BAŞLIYORUZ

Belki de Half-Life'a eklenen modlardan en iyisi Counter Strike... Dünya çapında büyük ün yapmış ve hemen herkes tarafından bilinen bir eklenti. Ülkemizde ise en çok oynanan oyun olma ünvanını almış bir oyun. Nedense Half-Life'a yapılan eklentilerden hiçbirisi onun kadar tutulmadı. Kim bilir belki de bunun altında oyunun çok ince stratejik noktalar taşıyor olması veya herkesin kendisine ait bir şekil bulabilmesi yatıyordur? Ama biz daha fazla felsefe yapmadan bu oyun hakkında en çok zorlanılan veya yeni başlayacaklara bir rehber niteliği olmasını istediğimiz konular hakkında bilgi vereceğiz. Buyrun devam edelim...

Belirttiğimiz gibi Counter Strike bir MOD (İngilizce 'modification' kelimesinin kısaltılmışı). Dünyanın en çok oynanan oyunu Half-Life'a ekleniyor. CS Team denen birileri tarafından hazırlanmış. Projenin başında Gooseman nickli birisi bulunuyor. Ayrıca oyunun fikir babası da kendisi. Gooseman askeri filmleri çok sevdiği için bu modu hazırlamak istemiş. Oyun da babasının hakkını tam olarak veriyor hani! Counter Strike takım bazlı bir eklenti. Team Fortress'dan farkı biraz esnek bir yapıya sahip olması. Oynanış olarak size heyecanı hissettiriyor. Ayrıca Team Fortress, adı üzerinde, tamamen bir takım oyunu. Siz attığınız her adımda takımınıza karşı olan sorumluluğunuzu biraz daha sağlamlaştırıyor ya da tam tersine biraz daha kırılgan hale getirebiliyorsunuz. Bizlerin belki de Counter Strike modunu sevişimiz buradan başlıyor. Oyunda her ne kadar birlikte hareket etmemiz gereken bir takım bulunsa da yalnız başımıza yaptığımız her hareket takımı bağlamıyor. Yani kısacası Counter Strike`da biraz daha özgürüz...


KURULUM

Her ne kadar aranızda Counter'ı yalayıp yutmuşlar bulunsa da biz yeni tanışacaklar için Counter Strike'ın kurulumunu anlatalım. Bilenler bu kurulum prosedürünü geçebilir.

1- Bilgisayara Half-Life'ı gerekli şekilde kurun.
2- Half-Life oyununun 1.1.0.8 update'ini yapın: [Full Yama dosyası - FilePlanet (75 MB)]
3- Counter Strike 1.3 modunu da bu 'update'den sonra kurun: [Full CS 1.3 Mod Dosyası (100 MB)]
4- Eğer kurulumda her soruya 'ok' dediyseniz masaüstünüze bir Counter Strike kısayolu gelecektir. Eğer burayı geçtiyseniz, 'Başlat' menüsündeki Counter Strike oyunundan masaüstüne bir kısayol çıkarın. Size büyük kolaylıklar sağlar.
5- Oyunu çalıştırın. Oyuna ilk girdiğinizde görüntünün kötü olmasını istemiyorsanız, birkaç video ayarı yapmalısınız. Bunları yazının 'Genel Ayarlar' bölümünde bulabilirsiniz.
6- Ana menüden 'Play CS' tuşuna basın. 'Customize' tuşuna basarak oyun içindeki nickinizi ve logonuzu belirleyebilirsiniz. 'Internet Games' tuşuna basarak oyun için gereken bir adımı daha atlatırsınız.
7- Gelen menüden 'Add Server' tuşuna basarak bir sunucu eklersiniz. Sunucu boşsa veya oynamanıza imkan veriyorsa sunucu ismine çift tıklayarak veya 'Join Game' tuşuna basarak oyuna dalabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder